<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=afbouwkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo afbouwkrant.nl
Afbouwkrant

Graniet & Marmerhouse "Wij leveren alleen materialen van topkwaliteit"

Trappenhuizen en vensterbanken van graniet zijn de specialismen van het Graniet & Marmerhouse. De jonge onderneming levert eersteklas materialen voor projecten of eindklanten. "Wij kunnen iedere mogelijke granietsoort op maat aanleveren."

Directeur Alex Lunter vertelt op inspirerende wijze over de onderneming. Hij heeft een passie voor stenen. "Ik heb al sinds jongs af aan een voorliefde voor mooie, kwalitatief goede stenen, met name op het gebied van graniet." Het jonge bedrijf bestaat pas twee jaar, maar timmert stevig aan een solide reputatie. "Wij bieden in de wijde omgeving veruit de meeste keuze op het gebied van graniet, keramiek, tegels en marmer. Onze materialen leveren we zowel voor projecten, alsook aan eindklanten. Daarbij gaan we alleen voor topkwaliteit." Dat is te zien in de prachtige showroom, die een uitgebreid overzicht biedt van alle (natuurstenen) materialen en mogelijkheden.

Hoogwaardige keuze
Eén van de specialiteiten van het bedrijf is het leveren van granieten trappenhuizen. "Deze zijn vooral in Duitsland in trek, het voordeel van graniet is dat het gemakkelijk vijftig jaar mee gaat. De meeste trappen snijden en produceren wij op maat. In Nederland geven organisaties vaak de voorkeur aan hout of pvc."

De granieten trappen zijn alleen verkrijgbaar in de klasse Premium++. Dit is de hoogst mogelijke kwaliteit. "Uiteraard bestaan er diverse eerste of tweede keuze materialen, maar die leveren wij niet. De reden? Bij een iets mindere kwaliteit kun je sneller problemen krijgen, zoals krassen, kleurverschillen of looppaden als gevolg van slijtage."

Granieten vensterbanken vormen een andere specialiteit van de onderneming. "De meeste vensterbanken kunnen wij uit voorraad leveren of op maat produceren. Dat geldt ook voor afwijkende maten."

Buitenstenen zijn te verkrijgen in beton- of in houtlook. Deze stenen voldoen aan de Duitse Rutschklasse R 11. Voor buitentoepassingen leveren wij 3cm dik licht of donker graniet, ook in Rutschklasse R 11. Dit graniet is ook gevlamd en geschuurd beschikbaar.

Keramische tegels
Op het gebied van keramische tegels is tegenwoordig van alles mogelijk. "De kwaliteit van keramische tegels is de afgelopen drie jaar met sprongen vooruitgegaan", vertelt Lunter. "Deze tegels zijn steeds mooier, harder en beter qua kwaliteit. Daarom maken ze deel uit van ons assortiment, in ieder formaat. Ze zijn 1 cm dik en standaard verkrijgbaar in de formaten 30x60, 60x60 en 80x80, 100x100, 120x120 en 60x120 cm. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals marmerlook, betonlook, granietlook, houtlook en lapotolook. Je kunt ze gebruiken voor het creëren van prachtige aangezichten (faces). Keramische tegels zijn tegenwoordig zo goed als niet meer te onderscheiden van echt graniet, marmer, hout of betonvloer. Je ziet het verschil niet, dat merk je pas als je erop loopt." Trends die je momenteel veel ziet zijn de beton- en houtlook in Nederland. Voor Duitsland zijn dit juist de graniet- en marmerlook.

Twee favorieten van Lunter zijn de houtlook tegel en de bookmatch."De houtlook tegel willen wij eruit laten zien als echt hout. Ze zijn 115 à 130 cm lang en 17 à 30 cm breed. Vanwege die maatverschillen lijkt het net alsof je met echte houten planken te maken hebt. Het allermooiste dat wij te bieden hebben is de bookmatch tegel. Hierbij lopen de aderen net zoals bij steen in elkaar over. Deze keramische tegel is verkrijgbaar in de maat 120x240 cm."

Ook hierbij geldt dat de tegels alleen in de beste kwaliteit, Premium+, beschikbaar zijn. Deze tegels zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, voor vloeren en wanden. Je kunt ze overal toepassen, bijvoorbeeld in badkamers en keukens.

Uiteraard werkt de onderneming alleen met zeer ervaren personeel. "Onze tegels worden alleen gelegd door 'Meister Fliesenleger'. Die titel krijg je niet zomaar, daarvoor moet je beschikken over zeer veel kennis en ervaring. Mensen met deze titel zijn de meest vakbekwame specialisten."

Service
Het belangrijkste van alles vindt Lunter het geven van het juiste advies, zowel voor projecten als voor eindklanten. "Op iedere vraag willen wij antwoord kunnen geven. Veel vragen die wij krijgen hebben te maken met de krasvastheid van de tegel. Maar mensen vragen ook hoe de tegel op de vloer zit. Of ze stellen vragen over de toepassingsmogelijkheden van een tegel. Bijvoorbeeld of de tegels gelegd kunnen worden op plaatsen waar veel gelopen wordt, zoals rond een vliegveld."

Behalve graniet en tegels verkopen wij allerlei materialen en accessoires die nodig zijn voor het leggen, zoals BCU en PCI lijmen. Maar afstandhouders zitten ook in het programma. We geven hierbij de voorkeur aan het PRO levelling system ++." Dit bestaat uit een aanknijptang, kunststof clips en keggen waarmee je de tegels vlak kunt plaatsen en vastleggen, om tijdens het droogproces te voorkomen dat ze verschuiven. Bovendien blijft hierdoor de afstand voor het voegen hetzelfde. Met Eurostone, de grootste leverancier in Europa, heeft de onderneming een inkoopcombinatie opgezet. "Hierdoor kunnen wij alles leveren: direct of anders binnen twee werkdagen.

"Service staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Zo krijgen wij regelmatig verzoeken over tegels die op de een of andere manier kapot zijn gegaan. Zo hebben we al meegemaakt dat iemand per ongeluk een granieten traptrede liet vallen. Het komt ook voor dat tegels breken tijdens het leggen of voegen. Vanzelfsprekend leveren wij dan onmiddellijk vervangend materiaal."

Naam bedrijf: Graniet & Marmerhouse

Locatie: Bad Bentheim (Duitsland)

Specialiteiten: granieten trappen en vensterbanken, keramische tegels, marmer, buitenstenen, travertin


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=afbouwkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Afbeelding


 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=afbouwkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=afbouwkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>